top of page

Felhő alapú szolgáltatások a klinikai munka szolgálatában

A Tűzoltó utcai Gyerekklinika reumatológia osztályán, mint a progresszív betegellátás csúcsán elhelyezkedő intézet, sok a standard terápiára nem reagáló beteget kezelnek, más kórházakból is fogadnak súlyos állapotú, speciális kezelést igénylő, autoimmun betegségben szenvedő gyermeket. 

Nem egy esetben ilyenkor olyan kezelést javasolnak az orvosok, amelynek az ún. törzskönyvi indikációi között az adott betegség nem is szerepel. A Tűzoltó utcai Gyerekklinika reumatológia részlegén végzik a legnagyobb számban az ilyen egyéni kezeléseket gyermekkori reumatikus betegségben.

Egy-egy ilyen beteg ellátását valóságos kutató munka előzi meg, munkatársainknak át kell tekinteni a teljes irodalmát az adott betegségnek és megtalálni az adott gyermek számára a legjobb megoldást - hallhattuk az osztály vezetőjétől dr. Constantin Tamástól. 

Mind az orvosi kutató munka, mind az egyes ún. off-label (törzskönyvi indikációban nem szereplő) kezelések dokumentációja, engedélyeztetése során hatalmas mennyiségű tudományos közleményt kell az osztály dolgozóinak kezelni, egymással megosztani. 

Ehhez szeretne segítséget nyújtani a Rosszcsont Alapítvány. A Giving Tuesday akció keretében kapott adományokat a ReadCube alkalmazás Team előfizetését szeretnénk biztosítani a Tűzoltó utcai Gyerekklinika gyermekreumatológia részlege számára.

bottom of page