top of page

Kérjük, adód 1%-ának felajánlásával támogasd Te is a Rosszcsont Alapítványt!

Amire szükséged lesz, hogy adód 1%-át felajánlhasd nekünk:

Név:                    Rosszcsont Alapítvány a reumatológiai betegségben szenvedő gyermekért

Adószámunk:   18030727-1-42

Elöre kitöltött nyomtatvány innen letölthetö:

Hogyan ajánlhatod fel adód 1%-át?

2017-ben változtak az adó 1% felajánlásanak szabályai, az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani, hogyan tudod adód 1%-át felajánlani. 

  • Ha egyéni vállalkozó vagy: Ha a február 25-ig leadott adóbevallásodban nem nyilatkoztál volna az 1%-ról, akkor május 20-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak a 16EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton.

  • Ha a NAV készíti el az adóbevallásodat: Ha van ügyfélkapud, akkor a NAV eszja oldalán online is rendelkezhetsz az 1%-ról néhány kattintással, ennek határideje szintén május 20. Ha nincs ügyfélkapud, akkor kérünk, töltsd ki az 16EGYSZA nyomtatványt és május 20-ig postázd el a lakhelyed szerinti illetékes NAV-kirendeltségnek.

  • Ha munkáltatód készíti el és nyújtja be adóbevallásodat: A 16EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatod a munkáltatódnak, vagy május 20-ig papír alapon vagy ügyfélkapun keresztül elektronikusan eljuttathatod a NAV-nak.

  • Ha magánszemélyként küldöd be adóbevallásodat: Elektronikusan rendelkezhetsz az 1653 számú adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheted a NAV-nak május 20-ig.

A NAV videós tájékoztatóját itt tudjátok megtekinteni:

Mert egy pici lábacska is lehet nagyon beteg...

Köszönjük, hogy adód 1%-át a Rosszcsont Alapítványnak ajánlottad fel!

bottom of page